Wednesday, August 26, 2009

Technician Stuff

Kali nie Yonz nak kongsi sikit pasal item atau tool seorang technician (Yonz la tue). Bukan tool biasa tapi multi tool macam yang MacGayver pakai dari swiss army tue. Semenjak bekerja di RapidKL nie macam-macam tool yang didedahkan pada Yonz...tools di Jalan Pasar (Pudu) menjadi fav. sebab pelbagai pilihan yang ada.

Sebut pasal pilihan, tak semua multi tool murah dan kualiti rendah... jangan salah faham pulak. Ada multi tool yang mencecah harga ratusan ringgit bergantung pada kualiti bahannya. So...takkan Yonz nak cerita pasal screw driver atau testpen kot dalam blog nie..hahaha. Firstly tentu nak cerita tentang jenama dia...bagi yang 'kaki' multi tool atau technician gadget tentu dah biasa dengar nama-nama yang Yonz senaraikan nie...

Swiss Army (Victorinox & Wenger)

Leatherman

Gerber - Legendary Blades


SOG

So... ada yang kenal tak???... Kalau ada kelapangan Yonz akan terangkan dengan lebih lanjut lagi. Setakat nie tool dari Swiss Army dan Leatherman memang jadi fav. Yonz... Lagipun tool ini tak semuanya ada dalam pasaran Malaysia. Susah nak dapat satu hal, mahal satu bab lagi...huhuhu

2 comments:

fazrin2211 said...

Swiss Army bestttttttt..

tapi mahal.

ada la satu, yg rm50 paling kecil tu, hehe
nak beli yg besar tak mampu, beli yg kecik je buat key chain, sesak2 leh guna potong2

ariyon176 said...

terbaik di malaysia..swiss army la. Memang mahal pun..tapi tengok la qualiti..hidup pisau lipat..hahaha

Related Posts with Thumbnails