Thursday, June 10, 2010

Prime ROTF yang ganas


Bagi Yonz sendiri, bila sudah memiliki satu2 toys itu sudah memadai. Kita beli mahal2... kadang2 nak buka dari kotak pun sayang. Bila dah buka tue, ambil gambar dan belek sikit2... lepas tue terus letak dalam almari hiasan. Tapi bila 'hantu' toys nie lain pulak ceritanya. Mereka2 yang kreatif nie sanggup buat ubahsuai (hardcore customs) ataupun buat repaint pada toys yang asal menjadikan ia satu seni yang mahal.

Bayangkan dari toys Optimus Prime ROTF (Leader Class) terus bertukar menjadi Decepticon Scourge yang ganas. Toyphilia custom telah mengubah toys ini ilham dari Transformers RID animation dengan membuat repaint dan menambah aksesori yang lain padanya. Cerita banyak tak guna, tengok jer gambar2 nie...

Dalam robot mode, ia dibekalkan dengan sebuah pedang...




















Dalam vehicle mode pula, ia didatangkan dengan trailer tank Decepticon...











More about Toyphilia Customs

4 comments:

pawaka19 said...

smart gak robot gundam tu..adik aku ada bg adiah birtday gundam kit ni..entah bila aku nak pasang.

New Entry Pawaka19 Dot Com

"Barangan Pelik Hanya Terdapat Di Pasaraya Negara China"

ariyon176 said...

Gundam mmg smart..but kena betul2 minat..gundam ni kena pasang sendiri, kalo yg mahal kena cat sendiri..ambil masa utk jadikan satu robot...bila dah siap mmg rasa kepuasannya..huhuhu

Mastudy said...

ariyon176: mcm mane sy nak dapatkan majalah hobimax... untk makluman saya hanya ade kluaran pada bln oktober saje... saya nak dapatkan majalah dari kluaran pertama lagi...sy salah seorang peminat toys gundam, tranfomers, macross, mospeada,

ariyon176 said...

Tiada cara lain hanya dengan hantar surat kepada alamat pengedar yang tertera pada majalah ini.. Setakat ini memang tiada email mahupun no tel yang disertakan untuk tujuan langganan...harap maklum...

Related Posts with Thumbnails