Monday, October 18, 2010

Nokia umum C6 , C7 dan E7


Selepas Nokia mengumumkan smartphone N8, kini Nokia melancarkan 3 lagi model baru yang cun... ye 3 sekaligus. Pada persidangan Nokia World 2010 baru2 ini, ketiga2 hp yang Yonz nyatakan tadi telah dilancarkan bersama dengan Nokia N8. Mari kita tengok hp nie satu per satu ye...









Nokia C6

Di sini ada sedikit kekeliruan tentang Nokia C6... kod model sebenarnya adalah C6-01 bukan C6-00 yang mula2 keluar dulu. Model ni adalah model terbaru dari Nokia. Lihat perbezaan spesifikasi kedua2 model ini Di sini

Mari kita lihat gambar2 Nokia C6-01 ini.


Spesifikasi Nokia C6-01

Menggunakan OS Symbian^3
Fully capasitive touchscreen (paparan AMOLED)
Saiz 3.2' dengan paparan jenis Nokia ClearBlack
Memory : 340MB (IN) / 2GB (EXT) up to 32GB

Kamera 8MP dengan dual LED flash
Rakaman video sehingga 720p@25fps (HD)
Wifi / GPS (A-GPS) / USB OTG support



----------------------------------------------------------------------------------

Nokia C7
(RRP : RM1499)

Bagi Yonz hp Nokia C7 nie sesuai untuk tangan perempuan sebab ianya agak nipis. Hp C7 dan C6-01 ini adalah termasuk dalam hp golongan 'mid-range' yang sesuai untuk 'kita2 jer'... tak mahal sangat n tak murah sangat... hehehe.


Spesifikasi Nokia C7

Menggunakan OS Symbian^3
Fully capasitive touchscreen (paparan AMOLED)
Saiz 3.7' dengan paparan jenis Nokia ClearBlack
Memory : 8GB (IN) / (EXT) up to 32GB

Kamera 8MP dengan dual LED flash
Rakaman video sehingga 720p@25fps (HD)
Wifi / GPS (A-GPS) / USB OTG support



-------------------------------------------------------------------------------------

Nokia E7
(Price : TBA)

Merupakan hp yang tergolong untuk orang2 business dan boleh dianggap sebagai 'communicator' alaf baru (ingat E-series). Kalau sekali pandang Nokia E7 ini mirip dengan Nokia N8, cuma ia ditambah dengan 'qwerty keyboard' dan mempunyai saiz screen terbesar... 4 inch tue...

Spesifikasi Nokia E7

Menggunakan OS Symbian^3
Qwerty keyboard slide tepi...
Fully capasitive touchscreen (paparan AMOLED)
Saiz 4.0' dengan paparan jenis Nokia ClearBlack
Memory : 16GB (IN) / tiada EXT memory slot

Kamera 8MP dengan dual LED flash
Rakaman video sehingga 720p@25fps (HD)
Wifi / GPS (A-GPS) / USB OTG support



So???... mana satu pilihan hati anda... Kalau tanya Yonz, masih nak tunggu Nokia N8... ;)

2 comments:

fazrin2211 said...

macam2 dah nokia keluar kan, pening kepala nak pilih,hahhaa

ariyon176 said...

lagi bnyak choice lagi bagus, lihat berapa bijak kita membuat pilihan..kemahuan or keperluan, berat kepada ke'eksyen'an sebenarnya...hahaha

Related Posts with Thumbnails