Monday, November 24, 2008

Kenapa ariyon??



Panjang ceritanya...dua page pun tak habis nak bagitau...Kalau nak pendekkan cerita, dah minat nak buat macam mana...hahaha. Masa muda remaja dulu minat baca majalah Ujang (Majalah Lawak Antarabangsa) esp. bahagian 'Love Story' ciptaan En.Tembakau. Pastu dia bertukar ke majalah Lanun plak...di situ dia cipta sebuah karya agung bertajuk "Kartini"...maybe ada yang pernah baca buku nie.

Masa tue orang kata tengah hangat bercinta la katakan...Kecewa pulak tu dengan seorang gadis nie sampai layan blues (frust menonggeng). Masalahnya sekarang yon terbawa2 watak Ariyon (Asri) dan Kartini tu...sampai masuk Polytechnic la..Habis semua Ariyon..dari buku, diari, email, friendster..pendek kata mesti ada perkataan Ariyon.

Sebab terlalu agungkan seorang gadis masa tue, maka Kartini nie yon jadikan sebagai master piece dalam hidup yon...

"Apa yang kita paling nak...itu yang kita takkan dapat" ...Kartini words

3 comments:

Anonymous said...

allow bro..
bku kartini kmbali 2 ade ag kew kt pasaran??
aku mmg mnt giler citer nie..!!

ariyon176 said...

buku tue dah tak kuar lagi rasanya...kira sapa2 yg ada tue ibarat Rare item la jugak..

poyotito's said...

bro, aku nak mintak beli boleh tak buku tu, kartini sama kartini kembali, takpun fotostat ke, pinjam ke, apa apa lah yang boleh..
apa apa contact sini, kalu boleh lah

muradcostigan@gmail.com

Related Posts with Thumbnails