Wednesday, July 1, 2009

Yon timeline for Transformers 2

Dah tengok belum cerita Transformers yang baru nie???... Belum lagi ke?? Rugi la tak tengok lagi... Tentu wayang penuh memanjang jer... Yon dah tengok masa pembukaan hari pertamanya iaitu 24hb June 2009 di GSC Mid Valley. Jom tengok yon punya timeline hari tue...
Jam 1700 : Yon balik awal keje...bagitau member malas nak OT, ada hal (nak tengok wayang la)

Jam 1755 : Hujan turun dengan lebat kat Ampang area... hati mula risau sebab nak naik motor tue ke Mid Valley...

Jam 1820 : Hujan dah mula slow sikit... tapi kalo redah boleh kuyup... Yon mandi dulu, mana tau lepas nie hujan berhenti...

Jam 1900 : Hujan masih turun tapi dak kurang sikit...ambil keputusan nak redah jer. Pakai baju hujan terus keluar rumah naik motor...

Jam 2000 : Sampai Mid Valley setelah rempuh hujan... ada kemalangan lagi... Jalan jamm lagi... Parking motor pulak tak jumpa. Seluar dan kasut masa tue dah basah kuyup.

Jam 2015 : Masuk Mid Valley dengan kesejukkan... Baju cuma basah sikit jer. Wife call, anak menangis nak ikut (kes mak dia bgtau la tue)...Yon pujuk dia tak nak diam...

Jam 2030 : Pergi daftar diri sebab dapat tiket free (Beli toys kat SOGO)...ada masalah pulak sebab wakil SOGO tak sampai lagi... Orang makin ramai kat pintu masuk wayang...

Jam 2045 : Baru dapat tiket...(Fuh, lega rasanya) Wakil media, LG mobile, Sogo dan banyak lagi wakil yang datang... Orang mula penuh sesak bila tiba2 Optimus Prime dan Bumblebee real keluar untuk sesi bergambar...

Jam 2105 : Orang ramai masih bergambar... Wakil Transformers lari bawa masuk Optimus dan Bumblebee... Peminat still serbu untuk ambil gambar...Macam tengok konsert la pulak...

Jam 2110 : Pihak GSC Mid Valley minta kerjasama orang ramai untuk terus masuk tempat duduk masing2 kerana tayangan akan dimulakan...(1st time nie...tengok wayang kena paksa..hahaha) Optimus dan Bumblebee beredar dari dalam panggung...

Tengok wayang menggigil2 kesejukkan...seluar basah lagi, habis tempat duduk basah semua... Tapi transfomers punya pasal, layan jer...

Jam 2330 : Wayang habis...orang dalam panggung ada yang berdiri tepuk tangan... Yon pun tepuk sekali (ikut2 orang jer..hahaha)... Terus pergi parking cari motor. Masa nak scan tiket parking sensor tak detect pulak tiket tue... 3 ke 4 kali baru boleh... Hampir nak sampai jalan Ampang hujan start balik...Keputusan, terus redah jer...

Jam 0005 : Sampai area rumah...dah tak hujan. Singgah beli burger dulu (lupa plak... tak makan dari petang rupanya). Lepas mandi... makan pastu tido la... Esoknya badan rasa tak sedap... err demam 2 hari dahhh....

Dari timeline yang Yon buat nie you all rasa berbaloi tak apa yang berlaku dari mula sampai habis dengan keinginan nak tengok cerita Transformers nie???... komen...


3 comments:

Anonymous said...

tak berbaloi la, buat penat je

Anonymous said...

memeng berbaloi..cz dpt pakej lengkap..dmam n penat..tp xpe la..at least ade gak pkra mnrik yg berlaku aritu..dpt tgk transformers...

ariyon176 said...

kalo dah minat..apa nak di kata..ye tak

Related Posts with Thumbnails