Thursday, January 13, 2011

HEXBUG Nano


Pernahkah anda dengar nama HEXBUG???... tak pun kalau anda pergi gedung2 mainan utama, pernahkah anda terlihat gambar seperti di atas. Masa mula2 Yonz nampak memang tak ambil kisah pun, tapi tetiba terfikir nak 'google' perkataan HEXBUG tue. Rupa2nya permainan berunsurkan micro-robotic ala2 serangga gitu.











Kalau dilihat dari website utamanya HEXBUG.com, mereka telah lama buat permainan menggunakan micro-robotic nie. Banyak sudah serangga2 elektronik yang dikeluarkan.

Micro-robotic terbaru mereka adalah HEXBUG Nano... kalau lihat betul2 dah macam lipas jer Yonz tengok. HEXBUG Nano ini bukan saja berwarna warni malahan pergerakannya seakan2 serangga hidup. Bila dah kumpul banyak2, lepas tue lepaskan semua kat lantai... memang haru dibuatnya.













Syarikat HEXBUG tidak berhenti di situ sahaja, mereka juga telah mengeluarkan pelantar atau platform tempat serangga2 mereka beraksi. Kalau selalu kita dok bela Hamster, sekali-skala kita cuba 'bela' HEXBUG pulak...hahaha.


2 comments:

Anonymous said...

bro...mne nk cr bnde ni??

ariyon176 said...

carik kat gedung toys besar macam Toysrus..rasanya ada kat sana..

Related Posts with Thumbnails